Bygningerne er tænkt i sandfarvede teglsten og har en skøn loggia ud mod syd og selve hovedindgangen. Loggiaen skaber både skygge for solen, danner en dejlig gangforbindelse og skaber mulighed for ophold under det grønne blomstrende dække. Langs loggiaen, tæt på huset er kryderhaver og højbede med blomster placeret. Det gør det er nemt at komme ud i sansehaven og nyde duftene og de mange farver. Det tænkes indarbejdet en træningshave med et stisystem der leder tilbage til udgangspunktet.

Invendigt fremstår rummene i afstemte farver der er gode for svagtseende og samtidig giver en genkendelighed i de enkelte områder. Hvor der er muligt skabes der opholdsnicher, små haverum og gode dagslysområder i gangene.

Lys og udsigt er vigtigt og der søges mod at indarbejde opholdsterrasser rundt om bebyggelsen. Herved bliver det muligt at følge solens livgivende varme og lys, og opholde sig udvendigt der, hvor der er skønnest i løbet af dagen. Der er adgang til det fri fra alle boligerne ved at åbne for dobbeltdøre og herved få haven helt ind i boligerne. På 1. salen er der altaner der fungerer som skønne ophold. I soveværeslet er vinduerne sænkede, så der er et fint frit udkik til det grønne haverum direkte fra sengen. Vinduet har en bred vindueskarm til blomster og vaser. Humlehaven Plejehjem er under opførelse og indvies i 2014.